tiistai 8. marraskuuta 2011

Ööää

Eilen käytiin pellolla riekkumassa, jo on varsinainen älynväläys tuo koira. Parimetristä keppiä kantaa ja juoksee päättömänä ympyrää. Ja murisee. Ja suuttuu kepille kun se tappelee vastaan. Ei ole helppoa.

Tänään ainakin jätettiin treenit väliin, luultavasti huomennakin. Perjantaisesta hausta en vielä tiedä. Otetaan kuitenkin rennosti nyt. Koetan parannella Yppylän kummaa käytöstä lisäämällä lenkkeilyä. Ollaan oltu aika vähillä lenkkieväillä viime aikoina milloin mistäkin syystä johtuen, ja voi olla, että osa Ykän oireilusta johtuu siitäkin. Nyt pyritään liikkumaan tavalla tai toisella 10km päivässä. Enimmäkseen leppoisaa hihnalenkkeilyä haistelemisineen, mutta tänään käytiin päälle kuuden kilsan juoksulenkillä koko poppoon kanssa. Minulla Nika-sheltti ja Ykä vetovyössä ja T:llä Myra-sheltti pyörän vieressä. Siinä kyllä välillä mentiin aivan tolkutonta vauhtia! Tasaista vetoa molemmilta, tosi hienoa. Ilolla sitä raahautui perässä.

--

KAHDEKSAN SATUNNAISTA ASIAA

Tunnustuksen saajan pitää:

1. Kiittää tunnustuksen antajaa
2. Antaa tunnustus kahdeksalle kuudelle bloggaajalle
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään

Jos ootte jo tehnyt, tehkää uudestaan!


1. Ykä ei osaa hypätä paikallaan. Tai osaa, jos sen pitää hypätä a) jonkin objektin päälle, b) jonkin objektin yli tai c) jotain objektia vasten, mutta pelkkä ylöspäin pomppaaminen ei onnistu. Haluaisin opettaa Ykän hyppimään hyppynarua, mutta se on vähän hasardia kun koira kolauttaa päänsä allekirjoittaneen leukaan. Nika-sheltti sen sijaan loikkii kuin vieteri ilman mitään ongelmia. Hypin sit sen kanssa.

2. Sain ensimmäisen koirani 11-vuotiaana. Norwichinterrieri Emman kanssa elettiin tavallista elämää, kunnes sen ollessa 8v löysin tokon ihmeellisen maailman. Sehän olikin sitten niin hauskaa, että puolentoista vuoden harrastamisen jälkeen hankin itselleni oman treenihauvan. Tämä siis sen jälkeen kun olin muuttanut omilleni. Emma porskuttaa vieläkin, täyttää kohta 12v. Pikkumakkara.

3. Ykä on asunut neljässä asunnossa, kaikki kerrostalokämppiä. Nyt asutaan päälle 70 neliön kolmiossa, ja lauman muodostaa me ihmiset, Ykä, sheltit ja kaksi viljakäärmettä.

4. Minua ei yhtään haittaa, että Ykä on pallipuoli (tai palliton nykyään...), ja että siitä ei koskaan tule valiota. Mennään niin pitkälle kuin päästään, ja se on hyvä. En ole niinkään näyttelyihmisiä, tykkään rymytä metsässä ja kuulostaa tyhmältä tokokentällä.

5. Ykästä piti alunperin tulla pelkkä harrastelukoira, mutta nyt se on kyllä saanut minut hurahtamaan vaikka minkämoisiin harrastuskokeiluihin. Vain tokossa ollaan kisattu, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Minusta on joka tapauksessa tullut koiraharrastaja henkeen ja vereen. Lisäksi ollaan käyty ihan mielenkiinnon vuoksi sekä MH-kuvauksissa että luonnetestissä.

6. Ykä on ensimmäinen ns. oma koirani, joten olen yllättäen välillä vähän hysteerinen sen suhteen. Kun se nyt on tässä kipuoireillut, olen ollut ihan varma että olen treenannut sen pilalle tai että sillä on borrelioosi ja se kuolee tai tai. Aika pitkään yritin myös jättää koko homman huomiotta, mutta sehän nyt on ihan älytöntä. Äly hoi älä jätä.

7. Leikkauksen jälkeen Ylpyrä on alkanut KUOLATA. Se on ihan tolkutonta. Ruokaa odottaessa löytyy aina lammikko lattialta. Kuolajojoja roikkuu aina suupielistä, kun on ruokaa tarjolla. Onneksi en hankkinut mastiffia.

8. Ykä on nyt jonkin aikaa ruokittu eteisessä siten, että sidon sen aamu- ja päivälenkin jälkeen ovenkahvaan ja jätän siihen killittämään. Tämä siksi, että se oli oppinut rynnimään hihnasta irti päästyään sisälle ja telonut siinä samalla pikkukoirat mennessään. Nyt Ykä menee välillä ihan oma-aloitteisesti eteiseen makoilemaan, ja ruokaakin odottelee kiltisti häsläämättä.

4 kommenttia:

 1. Kiitos! Ykälle hyvin pikaista paranemista!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Haaste otettu vastaan... :)

  VastaaPoista
 3. Kiitosta täältäkin. Haaste otettu vastaan ja suoritettu. Olikin mun eka ikinä vastaama haaste!

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta!Yritän joku päivä keretä vastaamaan.

  Anu, Valtti ja Ässä

  VastaaPoista