torstai 21. toukokuuta 2015

Voittajat


Niin, Ykälle oli varattu vielä yhdet rally-AVO -kisat tälle viikonlopulle, mutta koska sille iski luokkanousua jo edeltävistä kisoista, ajattelin elää reunalla ja mennä sitten VOI:hin. Ja koska yksi koira uudessa luokassa ei ole vielä tarpeeksi raastava kokemus, kysyin olisiko siellä tilaa Veallekin - ja siellähän oli. Joten voi apua.


VOI-ratoja ollaan puuhattu ahkerasti, Vea on teknisesti erittäin taitava mutta käytösruutu voi tehdä sille tiukkaa. Varsinkin jos se on hyvin lähellä rataa. Onneksi siinä saa höpistä koiralle niin paljon kuin sielu sietää. Ykälle ei varmastikaan käytösruutu tee tiukkaa koska se ei välitä muista koirista tipan vertaa, mutta sillä taas on virtaa kuin pienessä kylässä eikä se virta aina mene ihan sinne mihin pitäisi. Sille hankalia juttuja ovat mm. oikealta puolelta eteentulo ja siitä takaakierto takaisin oikealle. Mutta me mennään sinne vaan kokeilemaan ja lupaan käyttää niin paljon käsimerkkejä ja vartaloapuja kuin vain on tarvis, ja jos ei tule hyväksyttyä tulosta niin ei se niin nokonuukaa ole. Oon tyytyväinen jos koirat ovat koko kisan ajan hyvällä mielellä. Ja jos esim itse muistan radan enkä söhellä jotain omiani.


Kesäkuun puolessavälissä käydään taas kokeilemassa toko-VOI:ta, josko se kymmenes kerta toden sanoisi! Siitäkään en ota sen ihmeempää stressiä, tokojuttuihin paneudutaan kunnolla viikonlopun rally-kisojen jälkeen. Ollaan me vähän niitäkin otettu ohjatusti, ja kaikki on suhteellisen levällään. Mutta näihin kisoihin mennään samalla mielentilalla kuin rally-kisoihin - hakemaan koiralle hyviä kokemuksia kisatilanteista. Jos nyt kerran vuodessa tällä koiralla kisaa tokoa, niin onko se nyt niin justiinsa mikä tulos sieltä tulee. Kisatilanteihin tottuakseen Ykä tarvitsee kisoja. Eipä siinä ihmeempää. Ja koska se on varma paikkamakuussa, ei sössitä muidenkaan suorituksia.


Hieroja kävi tiistaina tsekkaamassa Ykän läpi, ja Ykä oli yllättävän hyvässä kunnossa. Jotain pieniä jumeja, mutta vasemman takajalan päällä ei ollut mitään pattia. Eikä rintaranka ollut moksiskaan. Eli ilmeisesti Ykä on alkanut oppia käyttämään jalkaansa kunnolla, jes! Kolmen viikon päästä uudelleen, toivotaan että tämä tila saadaan pidettyä yllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti