torstai 5. helmikuuta 2015

Muistiinpanoja

Söpö-Ykä ja photobomb-Vea

Lauantain ohjatuissa tokotreeneissä Ykä oli aika ässä. Nopeasti se näköjään muisti mikä olikaan homman nimi. Odoteltaessa ei enää lähtenyt pyyhältämään omia aikojaan jonnekin vaan oikeasti odotti vaikka sähläsin kauempana jotain. Piilopaikkamakuussa tuli vähän kauempana vieressä ollut iso koira päälle, mutta Ykä lähti fiksuna poikana alta pois ja tuli mieluummin mamman luo kuin alkoi tapella. Eikun uusiksi, eikä ongelmaa. Paikkaistumisessa jäin näkyville, hyvin tönötti.

Seuruutuksessa Ykä kuumui taas tolkuttomasti sivuaskelissa, tähän lääkkeeksi pitkää suoraa. Pitkää suoraa seuruutusta hullun hyvällä kontaktilla sitten sainkin tehdä ihan kunnioitettavan määrän ennen kuin koira alkoi tasaantua. Kokeilin että jos koira pysähtyessä ulisee, en edes yritä askelsiirtymisiä vaan jatkan sitten sitä samaa, tylsää pitkää suoraa. Tuntui myös olevan parempi, etten palkannut hiljaisistakaan askelsiirtymistä vaan siitä, kun Ykä niiden jälkeen seurasi hiljaa vielä hetken aikaa. Mutta onnistuipa!

Luoksetulon pysäytyksistä tehtiin vain seisominen, lyhyemmällä matkalla ja pelkällä käsimerkillä. Vähän hiljainen vauhti, mutta reagoi nopsasti käsimerkkiin ja sai lentävän pallon selän taa.

Ruutu! Ruutua kaksi kertaa, ensin vähän lyhyemmältä ja sitten täyspitkänä. Molemmilla kerroilla pysähtyi ekalla käskyllä ruutunauhojen sisään, siitä ekalla käskyllä hyvin iloisena maahan. Palkkana pallonheitto ruututötsien keskelle ja yleistä hihkumista kun ohjaaja oli ihan äimänkäkenä. Mitä tämä on, mistä lähtien mun koira on osannut mennä ruutuun? Kaukotkin menivät sikamaisen hyvin. Noudoissa käsky on vaihtunut muotoon "NOUDA", jolla tarvitsee vielä palauttaessa suht isot käsiavut että tajuaa kiertää selän takaa sivulle.

Tiistaina T kävi treenaamassa isot elikot ja minä tein vähän tokohommia Oman kanssa. Liikkeestä seisominen, mitä se on, voiko sitä syödä? Ykä oli vähän kauhusta kankea kun viereisellä kentällä joku kolisteli keinua, mutta olipahan muuten hiljaa ja suoritti radan ilman tavanomaista perseilyä. Nika vahti että kaikki menee miten pitää. Ja sillä muuten pyyhkii ihan hyvin.

Tiistain treenirata, numero 13. oli korvattu houkutuksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti