tiistai 23. joulukuuta 2014

Lunta!


Litteä lisävahvistus

Lunta!

Alkuvuosi onkin jännää aikaa, kun Omalla on heti vuodenvaihteen jälkeen kaksi tokokoetta. Jos ohjaaja muistaisi tällä kertaa varmistaa että koira suorittaa liikkeet, ei TK1-tunnus ole kaukana! Lisäksi jonkun aivohalvauksen myötä ilmoitin kaikki neljä (4) koiraa samoihin rallytokokisoihin, joten meno voi olla sen mukaista. Itse ohjaan shelttejä niiden debytoidessa ALO:ssa, T ohjaa isoja niiden ekoissa AVO-kisoissa. Ei tämä aina ihan tervejärkisten hommaa ole!

Niin ja kävihän tässä pari päivää sitten tosi hauska tapahtuma, kun Vean ollessa oikeissa hakutreeneissä, tein käytännön harjoitteena Ykälle esineruudun. Huom, tämä sopii vain todella kylmäpäisille ohjaajille:

  1. Sohella pellolla niin, että onnistut pudottamaan avaimet ennalta määräämättömälle alueelle.
  2. Huomaa asia ja laita koira etsimään niitä.
  3. Alkaa sataa kunnolla lunta, joten panikoi vähän. 
  4. Yritä itsekin etsiä avaimia, tuloksetta. Kannusta koiraa.
  5. Panikoi lisää. Maa muuttuu valkeaksi.
  6. Koira löytää avaimet pitkän ja intensiivisen etsinnän tuloksena jostain ihan muualta kuin mistä itse etsit
  7. Kehu ja hihku niin että pelto raikuu.


Pitkän treenitauon jälkeen kävin lauantaina Oman kanssa vähän tokoilemassa ulkokentällä, kun kaveri halusi häiriötä omalle koiralleen. Tehtiin myös kahdella koiralla eri noheva 2min paikkamakuu ilman aiettakaan haukkumisesta. Tärkeät treenattavat tässä on liikkeestä maahanmeno sekä se, ettei paikkamakuun lopetusperusasentoa saa ennakoida. Maahanmenossa Oma heittää perseensä aina jonnekin metrin päähän niin, että se on 90 astetta vinossa minuun nähden... no, kunhan menisi maahan.


Ykän kanssa en nyt ainakaan johonkin hetkeen treenaa mitään (ellen taas hukkaa avaimia...), vaan se siirtyy kokonaan T:n ohjattavaksi. Kaukoja varmaan aletaan vääntää alustalla, kunhan niihin taas joskus palaillaan. Ykä osaa kaikki rallytokon AVO-liikkeet, mutta sillä on sen verran huonot hermot että ongelmat tulevat lähinnä ylikuumumisesta. Varsinkin perusasennosta eteentulo nostaa kierrokset kaakkoon, samoin askelsiirtymiset. Lisäksi houkutusta pitää vissiin treenata lisää, viime treeneissä Ykällä meni pasmat sekaisin kun kentällä oli iso kasa NAKKEJA! Kuka niitä nyt tänne on jättänyt, syödään pois. Paitsi ettei niitä sit jostain syystä saanutkaan syödä. Senkin ahne porsas.


Oman ja Nikan kanssa tein viime yönä hallissa ALO-rataa. Nehän menivät pätevästi sen läpi molemmat, mitä nyt Oma meni taas liikkeestä maahan -liikkeessä makuulle ihan mihin sattuu. Mutta olen aika vakuuttunut siitä, että molemmat pikkupaimenet saavat heittämällä hyväksytyn tuloksen - ellen minä sössi jotain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti