lauantai 6. joulukuuta 2014

Naks naks


Ykän kanssa ollaan tehty naksutinsulkeisia ruoka-aikojen yhteydessä. Itsenäisesti kosketusalustalle hakeutuminen sujuu kuin vettä vaan, pässi pomppii usein kolmella jalalla yksi etujalka ojossa alustan luo että voi läiskäistä tassun mahdollisimman suurella voimalla alas. Palkka tulee kuitenkin vasta kun Ykä on kääntynyt alustalla oikein päin eli on naama minuun päin, ja monesti se myös peruuttaa alustalle hullua vauhtia.


Kosketusalustaa hyväksikäyttäen opetan kaukojen tekniikkaa uusilla siansaksamongerruskäskyillä (STE-NOU-LIE) helpotetusti hyvin lyhyellä välimatkalla, palkkaa tulee vain oikein suoritetuista vaihdoksista. Aika hyvin alkaa mennä kaaliin että etujalkojen pitää pysyä paikoillaan.

Luoksetuloa olen tehnyt olkkaritokoillen uudella käskyllä COME - kun siihen lisää vielä toistaisesti suht vahvat avut (katse + oikean käden nosto), Ykä tulee hienosti takaa kiertäen sivulle. Tähän myöhemmin ensinnäkin lisää välimatkaa ja toisekseen eri liikkeenä pysähtymiset (tai pysähtyminen, jos mennään vasta KV-säännöillä kisaamaan).

Noutoa aloitin aluksi uudella käskyllä BRING, mutta vaikutti olevan helpompaa vanhalla TUO-käskyllä ja luoksetulossakin käytetyillä avuilla. Tätä pitää vielä treenata paljon ja tehdä testejä onko uusi vai vanha käsky oikeasti parempi. Ykä kun on kuusi vuotta tuonut aina kaiken eteen, pitää vähän rikkoa malleja.


Oman kanssa pitäisi mennä huomenna ja uudenvuodenpäivinä tokon ALO-kokeisiin, mutta sillä on sentään hyvä draivi päällä. Se on vaan niin tolkuttoman iloinen koko ajan, hölmö merle. Tavoitteena TK1 ennen KV-sääntöjen voimaantulemista! Ykän kanssa sitten ehkä vasta kokeilemaan KV:n kakkosluokkaa, jos vaihtuneet tehtävät avaisivat jonkun lukon meidän koeperseilyistä. Katsotaan nyt. Manjana, manjana.
Hiljalleen pitäis myös yrittää saada neljä koiraa samaan RT-kokeeseen, katsotaan minkälaista hulinaa siitä tulee.

Voi Nika-parka...

Pian laumaa kohtaa jännyys eli muutto kerrostalosta rivitaloon! Jännintä jännää. Ei enää rappukäytävissä kulkemista! Vain yksi seinänaapuri ja pieni postimerkkipiha. Uudet huudit, uudet kujeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti