maanantai 21. huhtikuuta 2014

Oma on päteväYkä on jo ihan hyvässä kuosissa, särkylääkkeet jätettiin kokonaan pois kun ne aiheuttivat loppuvaiheessa oksentelua. Se on jo päässyt lyhyemmille lenkeille mukaan ja ollut hyvin iloinen pieni eläin. Metsä- ja peltolenkeillä se on aluksi valjaissa ja pitkässä liinassa, mutta saa jo alkuverkan jälkeen juosta vapaanakin. Ainakaan toistaiseksi ei ole kipuilua ilmennyt. Ensi viikolla pitäisi varata toukokuulle fysioterapia-aikaa, jotta näkee missä mennään. Jos nyt ainakin kesä vielä otetaan löysin rantein ja aletaan miettiä mahdollisia treenikuvioita sitten syssymmällä.

Ykän saikkuillessa olen keskittynyt Omaan. Oma on todellakin osoittautunut oikein päteväksi harrastuskoiraksi! Arjessa se on välillä täysääliö, mutta kentällä se loistaa. Eilen käytiin kisanomaisissa rally-toko -treeneissä, joissa tehtiin allaolevaa rataa:


Videolla on eka kiekka, jolla välillä palkkasin koiraa. Kaikki muut meni ihan nappiin, mutta Omalle tuli joku aivohalvaus 4. tempun kohdalla ja se yritti kävellä mun jalan läpi perusasentoon... tästä olisi ilmeisesti kuitenkin tullut täydet pisteet kun liike onnistui lopulta, mutta uusin sen kuitenkin treenin vuoksi kun uusimisen mahdollisuus oli. Ekalta kiekalta siis 97/100pts, tokalta 77/100pts kun tuli jotain yksittäisiä kömmähdyksiä. Mm. liikkeestä maahanmenossa istui ensin ja 6.:n istumisessa pyöri mukana perse maassa (uusin). Molemmilta kierroksilta olisi kuitenkin tullut hyväksytty tulos, joten ei se kai auta kuin alkaa tiirailla virallisia kokeita. :---D kyllähän Omalle nyt RTK1:n saa heittämällä.


Ostin Omalle myös tälle kaudelle agilitylisenssin, jotta T pääsee siinäkin lajissa tahkoamaan tuloksia. Näillä näkymin kesän ainoat treenit ovat agilitya - ei yhtään huono sekään! Ihan superihanaa, että tulee kesä ja on lämmintä.


Oman kanssa ollaan käyty myös tokotreeneissä hyvin ahkerasti, tämän merkinnän kuvat otti Hanna El-Khouri. Tokohommissa pitää muistaa olla käyttämättä apueleitä, rally-tokossa asialla ei ole minkään valtakunnan väliä joten siinä mieluummin käytän. Kuten videolta hyvin selvästi näkyy. Vielä kun saisi hankittua Omalle oman metrisen treenigripin, elämä olisi hyvää. Pitäisi olla kapeampi ja sähkönsininen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti