tiistai 3. joulukuuta 2013

ITUn tottisseminaari

Viikonloppu meni pätevästi kaksipäiväisessä tottisseminaarissa. Annoin aamulla varuilta Ykälle palan särkylääkettä, vaikka ei ollutkaan tarkoitus tehdä minkään sortin hyppyjä. Lähinnä ennaltaehkäisynä siitä, kun pitää kuitenkin maata autossa suurimman osan päivästä.

Aloitimme teoriaosuudella lämpimissä sisätiloissa ja siirryimme siitä kentälle. Alkuun kaikki 12 koiraa vähän lämppäsivät ja puuhasivat omiaan yhtaikaa, Ykällä oli tosi hyvä meno ja se oli todella iloinen, eikä ollut lainkaan kiinnostunut yhdestäkään vieraasta koirasta. Mutta eipä se treeneissä ikinä ole. ♥ Tehtiin lähinnä jotain lyhyttä seuruutusta, pujottelua ja muuta kepeää pelleilyä. Ekana päivänä ehdittiin heittämään kaksi kierrosta ja tokana yksi, ja sunnuntain päätteeksi kävivät vielä kaikki koirat pörräämässä kentällä yhdessä.

Mitä tästä kaikesta jäi käteen? Aivan tolkuton treenimotivaatio ja uusia vinkkejä Ykän motivoimiseen. Se on niin korkealle koulutettu, että normihommat on sille tuttua ja tylsää kauraa. Siksi sen rutiineja pitääkin vähän rikkoa - esimerkiksi pudottamalla pallo seuruutuksessa kainalosta ilman palkkasanaa. Ykä oli aivan ihana kun se häkeltyi selkään putoavasta pallosta ja syöksyi sitten sen perään. Palkkasana saa Ykän skarppaamaan, joten sitä pitää vähän yllättää. Samoin sille pitää välillä pudottaa pallo silloin, kun sillä ei ole kontaktia ylöspäin. Normaalistihan pitäisi palkata vain kontaktista.

Toisekseen minun pitää yrittää tarkoituksella jättää koiraa seuruutuksen käännöksissä, eli kääntyä ilman hengitysapuja ja ottaa vaikka pientä spurttia pakoon päästäkseni. Tämän treenaus oli varsin jännittävää lumesta liukkaalla kentällä ja saksalaisia täyskäännöksiä tehdessä, kun kouluttaja huutaa että nopeammin, nopeammin... olisi pitänyt olla nastat kengissä

Ykällä oli aivan törkeän hauskaa ja se skarppasi älyttömästi, joten ei voi muuta sanoa kuin että kannatti käydä! Muita katsellessa oppi myös hyvin paljon, niistä teoriaosuuksista puhumattakaan. Onneksi meillä on niin hyvä kouluttaja! Lisäksi minun pitää kuulemma hankkia uusi harrastuskoira jotta pääsen kisaamaan pk-puolella, mutta se nyt saa vielä odottaa. :D

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Anitta Aeschlimann, eli sama joka mulla on muutenkin tottis- ja hakukouluttajana.

      Poista