maanantai 26. elokuuta 2013

Palkattomuustreeniä ja näkölähtöjä haussa

Ykä menee keskiviikkona selkäkuviin, tsekataan onko sillä luustollisia kipuja vai vain lihasjumeja. Se on nyt käyttäytynyt vähän oudosti ja lopputulos on, että koira on kipeä. Treeneissä se on niin vireissään ettei siellä oikein edes huomaa, mutta kotona koira on vaisu ja ärähtelee helposti muille. Lisäksi Ykä peitsaa paljon. Mutta keskiviikkona tästä lisää.

HAKU
Tiistaina otettiin näkölähtöjä irtorullilla, koska ei viitsitty rasittaa koiraa hirveästi. Ukot lähtivät pakoon keskilinjalta ja niiden käskettiin piiloutua mahdollisimman hyvin. Ensimmäinen maalimies oikeassa etukulmassa, Ykä joutuikin etsimään sitä vähän pidempäänkin! Näyttö ykämäisen hieno, sain taas mennä oikein tolkutonta vauhtia narun perässä. Toka maalimies vasempaan etukulmaan, sama juttu. Nenää sai koira käyttää. Kolmantena otettiin Ykälle ylläri, eli kouluttaja ohjasi sitä ja minä menin piiloon. Ohjeena oli, että minulla on irtorulla ja pidän sitä esillä, ja jos Ykä ottaa sen, hyvä, jos ei, alan syöttää ja kehua samantien. Ykä juoksi ensin ohitseni ja bongasi minut paluumatkalla - ja voi sitä holskun leveää hymyä kun se tajusi kuka mettässä oli! Mutta ei puhettakaan että se olisi jäänyt minun luokseni, ei, se otti rullan, vei sen kouluttajalle ja palkkasin koiran ruhtinaallisesti näytöllä.

TOKO
Keskiviikkona tokoilua uudella mentaliteetilla, eli Ykä on tästedes treeneissä aina liinan päässä. Muuten se purkaa painetta lähtemällä juoksentelemaan pallon kanssa > kokeissa sillä on vähän tapana tehdä samaa kun palloa ei tipu. Lisäksi treeneissä palkkausta vähennettiin roimasti, en keskiviikkona palkannut sitä namilla kertaakaan. Koira pitää myös ottaa haltuun HETI autolta lähtiessä ja se pitää pitää hallinnassa KOKO AJAN. Vinkumiseen ja muuhun höseltämiseen puututaan HETI. Ykä alkaa vuotaa ja häseltää jos sillä on vireet kaakossa eikä palkkaa tule, siihen puututaan nyt hallinnan kautta. Holsku oli alkuun vähän ihmeissään koko touhusta, mutta tosi hienosti se suoritti!

Keskiviikon treeneistä en juuri muista yksityiskohtia, mutta tänäänkin oltiin onneksi reenaamassa! Sama periaate, eli Ykä melkein koko ajan liinassa. Jotain ihmeellistä viuhahtelua tapahtui kun olin palaamassa piilopaikkamakuupiilosta koiran luokse... Ykä pinkaisi pari metriä sivuun, ja näytti siltä että lähtee rälläämään johonkin. Karjaisusta sain sen takaisin, palasin piiloon, piilosta koiran viereen, koira kiinni liinaan ja siitä seuruutusta. Tänään palkat tulivat pelkästään kehuina ja taputuksina, joka oli eritoten alkuun Ykästä tosi turhauttavaa. :---D sillä meinasi mennä kuppi nurin ja vinkumista riitti, kun muuta palkkaa ei tullutkaan. Mutta äkkiä se oppi ottamaan vastaan sen mitä sai, ja kun siltä joka tapauksessa vaadittiin asioita, se tekikin niitä hyvällä vireellä ja hienosti. Puutuin jokaiseen ylimääräiseen piippaukseen ja siihen, jos koira meinasi lähteä hihhuloimaan johonkin, ja kohta Ykä ei ajatellutkaan mun luotani lähtemistä vaikka liike loppuikin vaan tuli vielä uudelleen taputeltavaksi.

Piilopaikkaistuminen ok, ei karkailua tai mitään. Ryhmäseuruutus ihan jees, vaadin kontaktia. Hyppynouto oikein pätevä! Tässä koira oli irti ja kytkin sen vasta juuri ennen vapautusta. Myös tasamaametskunouto hieno. Kaukoissa ei millään muka osannut nousta maasta seisomaan...

Loppuun aiemmin viritelty ruutu, jossa oli pallo. Ohjeena päästää liinan kanssa ruutuun ja karjaista "MAAHAN" heti, kun koiran nenä koskettaa palloa. Ja kah, sehän toimi! Kävely kohti, pari namia koiralle alas ja lähtö siten, että pallo jäi ruutuun. Nämä olivat Ykän ainoat palkat koko treenin aikana, eikä se silti tuntunut yhtään siltä, ettei olisi valmis tekemään hommia. Vaatimus, vaatimus!

1 kommentti:

  1. Lisää kuvia komeasta holskusta, kiitos!
    http://paimenlikat.blogspot.fi/2013/09/meidan-kesa.html

    VastaaPoista