lauantai 10. elokuuta 2013

Kuusamon tropiikki


Vietimme mukavan lomaviikon Kuusamossa. Koirat uivat ja juoksivat pihalla päivät pitkät, kerran käytiin Ykän ja Vean kanssa heittämässä Pieni Karhunkierros (12km) ja toisena päivänä Kylmäluomalla Ykän, Vean ja Nikan kanssa (7km). Kaikilla kerroilla koirilla oli reput selässä; Ykä kantoi juomavesiä, Vea eväsleipiä ja Nika koiranruokapusseja. Ykällä ja Vealla oli hyvät vedot päällä, auttoivat hyvin ylämäissä. Ens kesänä ehkä Iso Karhunkierros! Turisteja taas huvitti kun meillä oli omat kantojuhdat ja niillä ei.

"My old dog would've never carried a bag for me!"
"These are not that smart."
"That's not a nice thing to say."
"Well, they ARE carrying our bags for us, so."


Muuten tosiaan paljon vapaana liikkumista; mettäteillä oli hyvä pyöräillä siten että koko jengi sai viuhottaa irti. Ykä ja Vea rälläsivät edellä majakkana ja perävaununa, Nika meni välillä edessä ja välillä vierellä, ja Oma meni omaan rauhalliseen tahtiinsa takana. Oma ei turhia hötkyile, ja eipä sitä tarttekaan jos mahassa hölskyy pentuja. Astutuksesta on nyt kolme viikkoa, vähän on skeptinen olo mutta kahtellaan. Oma saa nyt joka tapauksessa olla vähemmällä liikunnalla kuin kolme muuta idioottia.


Paluumatkalla kaikki neljä olivat takakontissa, autossa muuten kolme ihmistä plus tavarat. Hyvin sopuisasti olivat kaikki. Oltiin kotona myöhään tiistai-iltana pitkän ajomatkan jälkeen, keskiviikkona pörrättiin jo tokotreeneihin. Ykällä alkuun ihan hyvä meno kun sitä vähän viritteli, mutta väsyi nopsaan. Torstaina käytiin juoksuttamassa koiria pellolla, otin Ykän kanssa lyhyitä, vietillisiä seuruutuspätkiä ja vapautin odottavalle palkalle (iso muovinen koirien vesilelu, joka oli vissiin enemmän kuin sata jänistä - ainakin Ykä oli siitä aivan törkeän kuumana). Ilmoitin Ykän myös 19.8. oleviin tokokisoihin ja sinne mennään VOITTAMAAN!

Ykä myös pelkää nykyään ukkosta, ennen ei pelännyt. Jahka saadaan kokeet alta pois, aletaan ihan oikeasti siedätyspuuhiin. Mitä vanhemmaksi tuo tulee, sitä enemmän se keksii pelättävää.
 
:B

2 kommenttia:

  1. Kertokaa ihmeessä miten siedätyspuuhat sitten etenee! Tsemppiä kokeisiin, työ osaatte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kerrotaan! Olisi se mahtavaa jo arjenkin kannalta, jos saisi vähän autettua pikkuholskua.

      Poista