lauantai 26. tammikuuta 2013

Vieheellä

 
Viehetreenejä Laura Niskan kuvaamana (kaikki neljä + ylimääräisiä) 
 
Tänään käytiin koko possen voimin viehetreeneissä ja treffaamassa n. tsiljoonaa koiraa. Ykä oli ihan kierroksilla koska paikkana oli tuttu juoksutuspelto, mutta kyllä se ihan hyvin käyttäytyi vaikka ääntä välillä lähtikin. Innostunutta vinkunaa lähinnä, ei rähinää. Pitää alkaa pörrätä isoissa koiraporukoissa enemmänkin, tekee hyvä paitsi pennulle myös isoille elukoilla. Ja ihmisillekin, kun ei aina vain tuijota omaa napaansa.

Kaikki koirat lähtivät hyvin vieheen perään, minä pk-ihmisenä tietysti kehuin Ykää kun se lähti tuomaan nahanriekaletta minulle... ihmisen pitää kuulemma nöyrtyä ja mennä hakemaan se lelu koiralta. Oho. No, ens kerralla sitten. Oma oli KESKITTYNYT, Nika luonnonlahjakkuus (kuten kaikessa aina) ja Veakin juoksi kuin tuulispää. Treenien jälkeen käytiin pellolla riehumassa koko lössin voimin, ja Ykä ihastui ihanaan Laeka-huskyyn. Laeka ei ollut niin kovin ihastunut perässä juoksevaan, päälle törmäilevään ja korviin huutavaan Ykään, joka luultavasti vain huusi jotain "ODOTA PYSÄHDY MINÄ HALUAN OLLA YSTÄVÄSI" -tyylistä. Ehkä se volyymi siitä vähän laskee jos/kun nähdään noita koiria enemmän tulevaisuudessa. Ainakin Laekan omistajan kanssa oli puhetta holsku-/haski -valjakosta. Kuten myös Naoksen ja Lunan omistajan kanssa; kuis on, milloin mennään!

Loppuun totuttuun tapaan hillitön määrä kuvia, jotka kaikki on ottanut Laura Niska. Helkkari kun on niin monta koiraa, tulee väkisinkin sata kuvaa joka merkintään.

Ja vielä nämä peltorälläyskuvat, joista näkyy kuinka kiva kaveri Ykä on ja kuinka hyvä flaksi sillä Laekan kanssa kävi:

 
 

4 kommenttia:

  1. Miksi koiran ei saisi palauttaa sitä viehettä?

    VastaaPoista
  2. Ei kai siinä sinällään ole muuta ongelmaa kuin se, ettei kyseessä ole noutoliike. Tavoitteena on se, että koira juoksee vieheen kiinni ja "tapporavistaa" sitä. Jos koira pitää vieheenajoa noutoliikkeenä, se saattaa vain napata vieheen ja pyrkiä heti takaisin ohjaajan luo. Plus jos vieheenajo on noutoliike, koira ei pidä viehettä saaliina eikä juokse niin kovaa.

    VastaaPoista
  3. No holskulla ei varmaan tuu sitä ongelmaa, etteikö pitäisi viehettä saaliina :D

    VastaaPoista