sunnuntai 5. elokuuta 2012

Hakukokeet

HENKILÖETSINTÄ
No ei tullut taaskaan tulosta hakukokeista, mutta herttileijaa että maasto meni hyvin ♥. Maasto oli ensimmäisenä ja me alokasluokan neljänsiä. Ehti kyllä siinä odotellessa jännittää niin paljon, että pakkoliikkeeksi muodostui näyttöliinan jatkuva uudelleenkokoaminen. Olin ihan varma, että se on kuitenkin solmussa ja vähintäänkin jää kiinni johonkin puuhun ja sitten kaikki kuolee. Joka tapauksessa, Ykä oli heti odotuspaikalle siirtyessä täysin tietoinen siitä, mitä oltiin tekemässä. Se kuului äänekkyytenä ja näkyi vetämisenä, mutta annoin riehua, koska vire oli loistava. Haukkui kimeää "MENNÄÄN JO" -haukkua myös etureunalle siirtyessä. Maasto oli melko vaativannäköistä, metristä suopursuryteikköä. Haju oli melkoinen, ihme että sieltä yksikään koira löytäisi mitään...

Etureunalla ääntely loppui kuin seinään. Lähetin ensimmäisenä kohti oikeaa etukulmaa ja perhana kun irtosi hyvin, vaikka siinä maastossa pitikin oikein tehdä töitä eteenpäin päästäkseen. Ja oho, kohta koira tuli takaisin rulla suussaan, joten eikun näyttönaru kiinni ja menoksi! Hieno näyttö, vähän olisi tehnyt mieli käydä nuolemassa umpipiilosta tulevan maalimiehen naamaa.

Palattiin takaisin ja lähetin kohti vasenta etukulmaa. Irtosi taas ältsin hyvin ja kun oli edennyt n. 25m, lähdin kävelemään keskilinjaa eteenpäin. Koira tarkasti kulman ja alkoi edetä radanmyötäisesti. Jossain vaiheessa kadotin Ykän hetkeksi näkyvistä, ja kun näin sen taas, sillä oli rulla suussa. Näytölle se lähti hyvin, mutta hukkasi sitten suunnan ja jäi seisoskelemaan. Palattiin keskilinjalle, ja koska en ollut nähnyt maalimiestä, jatkoin matkaa. Myöhemmin kävi ilmi, että siellä oli kuin olikin ollut ukko, mutta Ykä ei ollut käynyt sen luona > oli haistanut ilmavainulla > nostanut rullan > ei ollut enää osannut paikantaa ukkoa näytöllä. Mutta tästä siis virheilmaisu.

Käveltiin keskilinjaa eteenpäin ja lähetin Ykän oikealle n. puolestavälistä rataa. Oli aika huono pisto, joten otin hallintaan ja kävelin vähän eteenpäin. Siitä lähetin uudelleen oikealle, ja nyt irtosi todella hyvin ja vauhdikkaasti. Jatkoin matkaa ja kun oikealta ei noussut mitään, kutsuin Ykän takaisin ja ohjasin suoraan vasemmalle, jonne menikin hyvin. Rata alkoi loppua kesken ja alkoi vähän hiki nousta pintaan, kun äkkiä koira selvästi sai vainun. Todella pitkään se seisoi häntä heiluen viimeisen umpipiilon luona ennen kuin toi rullan, mutta toi sitten ja näytti hienosti.

Virheilmaisusta meni vähän työskentelypisteitä, mutta henkilöetsinnästä saatiin rehvakkaat 150/170pts.

ESINE-ETSINTÄ
Hetsasin lyhyesti koiraa ennen kuin mentiin polun alkuun odottamaan omaa vuoroa. Jeesus mikä into ja kiljunta. Haukahteli taas kimeästi esineruudulle siirryttäessä, mutta vaimeni perusasennossa. Lähetyksestä lähti hyvin, pyöri aika pitkään ympäri ruutua ja toi sitten jostain takaa oikealta villasukan. Aikaa taisi mennä päälle minuutti. 30/30pts.

TOTTIS
Lähti ekasta laukauksesta litomaan, tuli takaisin vasta neljännestä käskystä. Tuomari pisti pelin poikki, mutta tehtiin häiriönä liikkeet kuitenkin. Seuruutus hihnassa aika matkalaukkumaista, mutta pysyi oikealla kohdalla. Jäävät tehtiin myös hihnassa, molemmat ihan ok, luoksetulossa jopa törmäsi. Noudot ilman hihnaa, tasamaanouto ok, hyppynoudossa heitin kapulan ihan mihin sattuu, joten Ykä hyppäsi, otti kapulan ja kiersi esteen. Ei sillä ollut enää tilaa ottaa vauhtia.

Vinoeste oli jotain ihan hirveää - en vain saanut sitä kapulaa heitettyä sitten, perkele, millään. Eka heitto meni todella vinoon, joten uusin sen. Toka heitto oli, mikäli mahdollista, vielä järkyttävämpi. Kolahti esteeseen, mutta kieri toiselle puolelle. Häpesin silmät päästäni, mutta päätin että ihan sama, mennään sitten. Käskyt "AA" + "TUO" - ja ei ole totta, holsku kiipeää väkisin kapula suussa takaisin, vaikkei sen todellakaan olisi pitänyt päästä siitä yli. Olisin halunnut pussata Ykää kun se oli niin ihana.

Eteenlähetys todella hieno, sen Ykä osaa kun se on oppinut, että jos juoksee sataa ja lätsähtää maahan, kentältä pääsee pois... Paikkamakuun tein varmuuden vuoksi hihnassa ja koiran vieressä seisten, mutta ei se ollut nousemassa laukauksista.

YHTEENVETO
Koska tottis meni nollille, ei saatu virallisesti pisteen pistettä. Mutta koska maasto joka tapauksessa meni niin törkeän hyvin, ei haittaa. Ykä tykkää ihan hirveästi hakuilusta ja esineiden etsimisestä, joten pääsipähän toteuttamaan itseään. Nyt tuskin kisataan enää, ainakaan jos ei saada holskusta laukausvarmaa. Mutta katsellaan!

2 kommenttia:

  1. Voi ei! Harmi noita laukauksia! Kurjaa, että homma kosahti niihin, kun muuten meni niin hyvin. Ehkäpä sitä siedätyshoitoa kannattaa ainakin yrittää! :)

    VastaaPoista
  2. Jep, mutta minkäs teet. Siedätyshoitoa tosiaan vaan peliin vielä lisää; pitäisi varmaan ostaa itsellekin starttipistooli ja ammuskella joka lenkillä. Tosin voipi olla, että näin Helsingissä asuessa siitä tulisi aika pian sanomista...

    VastaaPoista