tiistai 3. heinäkuuta 2012

Tottista ja ampumisia


Eilen tottistelua. Koira autossa ampumisen ajan, sai siellä aika pitkään rauhoittua kun otettiin kaikki muut koirat vuoroon ennen Ykää. Oli silti aika paineistunut kentälle saapuessa. Heiteltiin vähän palloa ensialkuun, että koira vähän aukeaisi. Pitkällä seuruutussuoralla pysyi kyllä oikealla paikalla, mutta odotti koko ajan laukauksia. Kun aloin tehdä käännöksiä, alkoi näkyä kontaktiakin ja pääsin palkkaamaan niistä. Pallolla leikki ihan hyvin.
Perusasennosta seuraamaan lähtiessä lähti aina edistämään - tästä päästiin kun lähdinkin aina ensin pari askelta taaksepäin. Hyvä vinkki, pitää muistaa aina treeneissä paineistuneen koiran kanssa. Ei opi koira ennakoimaan.

Liikkeestä istuminen ok, mitä nyt läähätti ja korvat olivat niskassa. Liikkeestä maahanmenossa jäi istumaan > käskin maahan > kehuin ja otettiin seuruutuksen kautta uusiksi. Luoksetulo keskinopea, eteen jäi vähän vinoon. Palkka perusasennosta. Sitten vähän hölmöiluä (pujottelua, peruutusta yms), Ykä autoon ja kierros alusta.


Tokalla kierroksella muut harjoittelivat BH:n kaupunkiosuutta, me tehtiin vikana noudot + eteenmeno. Ykällä oli ihan eri moodi päällä nyt, oli päässyt yli laukauksista. Aluksi kävin näyttämässä eteenmenoa varten viedyn pallon Ykälle, sitten siirryttiin noutopaikalle. Tasamaanouto aika kiva, vaikka kapula olikin vain n. 3m päässä eteenmenopallosta! Ei häirinnyt yhtään. Ei palkkaa, suoraan metrisen esteen luo. Hyppynoudossa minä voisin opetella heittämään suoraan. Apuohjaaja taputti estettä Ykän lähestyessä sitä, koira hyppäsi hyvin ja toi hyvin. Ei palkkaa, suoraan vinoesteen luo. Apuohjaaja auttoi taas taputtamalla, mutta oli vissiin esteessä huono tarttumapinta kun holskun piti vauhdista huolimatta kiivetä oikein olan takaa. Toi kapulan hienosti, uusintayrityksellä kiipesikin vähän kevyemmän näköisesti! Palkaksi kehuja ja vähän lihapullaa, siirtyminen eteenmenopaikalle. Koska lähetyspaikka oli siten, että noutoesteet jäivät etuoikealle, Ykä kaarsi eteenmenossa niitä kohti. Korjasi kuitenkin ilman eri käskyä ja löysi pallon. Tokalla kerralla juoksi suoraan kuin luoti.


Kaiken kaikkiaan oikein kivat treenit, oli kiva nähdä muidenkin suorituksia ja auttaa häiriönä!

Nyt tultiin just kymmenen kilsan pyöräreissulta, koko lauma makaa reporankana pitkin lattioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti