perjantai 6. heinäkuuta 2012

Pinttynyttä

Eilen koira alkoi ennakoida laukauksia jo kun parkkeerasin auton tottiskentän reunalle ja otin koiraa ulos käymään pissalla. Kyhjötti autossa korvat niskassa sen näköisenä, että sitä on sen koko elämä vain hakattu ja potkittu. Sanoin iloisesti että höpöhöpö ja autoin kevyesti pannasta Ykän autosta. Olisi halunnut hypätä heti takaisin, mutta en antanut.

Ykä selvästi ottaa paineet kaverin malikasta, jos se on samaan aikaan kentällä treenaamassa. Holsku yhdistää malin ampumiseen. Alkuun holsku ja mali olivat sitten laitettiin kentän molemmin puolin paikkamakuuseen, kun muut treenailijat harjoittelivat BH-kaaviota. Ykä oli tosi poissaoleva, perusasentoon tuli ihan hyvin mutta "MAAHAN"-käskystä ryömi eteenpäin ja meni siinä maahan. Nappasin sen kummemmitta häsläyksittä selkänahasta kiinni ja nostin oikeaan paikkaan, josta kehut. Uusi perusasento + "MAAHAN" - sama juttu. Vasta kolmannella kerralla meni maahan siinä missä käskettiin, siitä lihapullaa ja kehuja ennen kuin siirryin kauemmas. Kun kävin myöhemmin välipalkkaamassa, pylly tärisi, mutta lihapullat maistuivat silti. Kun joutui makoilemaan pidempään, alkoi tärinäkin loppua ja koira rauhoittua. Kouluttaja taputteli käsiään häiriöksi, ei noussut. Lopuksi pallopalkkaus, leikki hyvin.

Tauon jälkeen seuruutusta, jossa ohjaajan pitää muistaa kävellä koiran kanssa yhtenä tiiminä, ei vain huidella menemään. eritoten täyskäännökset pitää muistaa kävellä, että koiralla on jokin tsäänssi pysyä mukana. Ykä pysyi oikealla paikalla, mutta kontaktista ei ollut tietoakaan eivätkä pienet huomautusnyppäykset hätkäyttäneet vähääkään > yksi vähän isompi huomautus, jonka jälkeen kehuja ja hihkumista. Auttoi tosi hyvin, ja pääsin palkkaamaan monesta kontaktista. Liikkeestä istuminen ok, otin asiakseni kuikuilla että myös jäi oikeaan asentoon. Korvat niskassa, pitäisi päästä vahvistamaan korvien nostamisesta. Liikkeestä maahanmeno+luoksetulo ok, joskin vähän hidas. Leikki hyvin.

Tasamaanouto muuten ok, mutta palautuksessa jäi vinoon. Hyppynouto kouluttajan pienillä avuilla ok, samoin vinoestenouto. Eteenlähetyksessä korvat takana ja puuskutti jo aika paljon, kaarsi tällä kertaa vahvasti vasemmalle etsimään palloa.

Tauko.

Toisella kierroksella otettiin kaikki koirat yhtaikaa kentälle ja tehtiin omiamme. Lähinnä pikkutemppuja. Ykä taas paineistui malista, mutta koetin vain hihhuloida ja olla miettimättä asiaa. Hyppynoutoa ja vinoestenoutoa pallolla ja avuilla, ei ongelmaa. Leikki ihan ok, mutta pälyili vähän huolestuneena välillä malia ja sen omistajaa, että milloin paukkuisi taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti