torstai 26. marraskuuta 2015

Shelttien ekat rally-VOI -kisat

Sunnuntaina käytiin Janakkalassa korkkaamassa shelttien kanssa ekat rally-tokon VOI-kisat. Treeniä oli alla, no, erittäin vähän, mutta kerrankos sitä. Nika oli ensimmäisenä, sen kanssa olin viimeksi kisaamassa rallyn alokasluokassa. Nikalla on vähän samoja piirteitä koetilanteessa kuin Ykällä; jos sitä ei osaa pitää kunnolla jyvällä, se saattaa keksiä omiaan. Liikkeet se osaa, eikä varsinaisesti häiriinny mistään tilasta tai hulinasta, mutta ohjaajan pitää osata ohjata. Minulla ja Nikalla ei ole ihan niin kiinteää suhdetta kuin vaikkapa minulla ja Omalla, joten näissä kisoissa Nika halusi mennä esim. kaikkien kehässä olleiden ihmisten luo. No, ei mennyt, mutta olisi halunnut, mikä aiheutti epätarkkuutta ja sähläämistä. Peruutusta pitää myös treenata lisää. Minullakin oli vähän koetaidot ruosteessa - jos olisin tajunnut uusia pieleen menneen houkutuskyltin, olisi tullut hyväksytty tulos. Harmittaa, mutta näitä sattuu. Ensi kerralla sitten paremmin! Ei oo sennun kanssa niin tarkkaa.

4. kyltti uupuu näköjään, se oli molemmat täyskäännös vasemmalle

2. kyltti (koira eteen oikealta, vasemmalta takaisin oikealle)
-1 vino, -3 tvä

5. kyltti (istu, käännös vasempaan, istu)
-1 vino, -1 tvä

7. kyltti (2x vasen täyskäännös)
-1 ov, -3 uusiminen (jotain ihmeellistä sähläystä)

8. kyltti (istu, käännös vasempaan, askel, istu)
-3 ov

10. kyltti (peruutus)
-10 tvä (pakko treenata lisää, meni vinoon peruuttaen)

11. kyltti (houkutus)
- 10 tvä (??? koira päätyi oikealle puolelleni, en tajunnut uusia jostain syystä???)

13. kyltti (pujottelu juosten)
-1 kontr

66/100pts, ei tulosta.

Nikan vuoron jälkeen juoksin hakemaan Omaa. Koska Oma oli viimeinen koira, järjestäjät alkoivat mm. purkaa viereistä rataa ja säätää jotain kuulutusvälineistön kanssa. Siitä sitten lähti melko infernaalisia ääniä odotellessa, ja Omalla meinasi mennä pupu pöksyyn. Ykä olisi varmaan ottanut hatkat tilanteesta. Suhteellisen epäreilua että kesken kisojen tulee tällaista häiriötä, mutta eipä tällekään juuri mitään voinut tässä tilanteessa - järjestäjien vain olisi pitänyt odottaa kisojen loppuun ennen kuin alkavat pistää paikkoja pakettiin.

Oman sai kuitenkin vielä messiin rapsuttelemalla sitä pyllystä, ja sitten mentiin. Kehässä se oli iloinen ja teki mitä pyydettiin, mitä nyt melkein kaikki eteentulot olivat vinoja. Koira jopa peruutti ja nousi seisomaan käskystä! Yksi täysin turha -10p tuli kun ohjaaja ei osannut ottaa tarpeeksi pitkää askelta.

2. kyltti (koira eteen oikealta, vasemmalta takaisin oikealle)
-1 vino, 1- kontr

3. kyltti (koira eteen, peruutukset)
-1 vino, -1 kontr, -1 tvä

6. kyltti (istu, seiso, maahan)
-1 kontr

8. kyltti (istu, käännös oikeaan, askel, istu)
-10 tvä (ohjaajan moka, liian lyhyt askel, yhyy)

9. kyltti (peruutus)
-1 vino

84/100pts, aika 1:52:00, VOIHYV ja sij. 2./12.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti