sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Nollia lisää pinoonKäytiin kokeilemassa uusia toko-VOI -sääntöjä Ykän kanssa - tavoitteet eivät olleet kovin korkealla. Meidän pohjanoteeraus on viisi nollattua liikettä, siltä kannalta onnistui että nollattiin vain kaksi liikettä tällä kertaa. Toisekseen tavoite oli ettei Ykä hipsi ulos kehästä mitä se taas harrasti viime kisoissa, siinäkin onnistuttiin! Jes.

Tuomarina Ralf Björklund, hiekkakenttä, ihan hyvä sää. Ykä oli odotellessa into piukeana, vähän kiljahteli mutta ei kamalasti, hyväntuulinen ja innokas. Heti palleja kopeloidessa se meni vähän masikseen. Vilkuili maassa olevia kehänauhoja että jahas, kokeet.

Paikkamakuu, 7. Paikkiskäskyä odotellessa katseli kyllä kaikkialle muualle kuin minuun. Meni hyvin kuitenkin maihin omasta käskystä ja jäi sinne kiltisti kahden kultsun väliin. Aluksi rauhaton kuten yleensä, mutta rauhoittui häirittynä. Tämän teki myös viime treeneissä. Hämäävää. Loppuun asti pysyi hyvin, istumaannousussa häiriintyi vähän naapurin käskystä eikä sitten noussut ekalla käskyllä perusasentoon. Ennenkuulumatonta.
Metallihyppynouto, 8. Tämä oli ihan ok! Kapulalle piti mennä tassut ojossa ja vissiin jotain mälväsi palautuksessa, mutta ihan sama.
Jäävät, 6. Ei kontaktista tietoakaan. Seisominen ok, istumisessa jäi seisomaan. Huoh. Olisi pitänyt varmistella, antaa kaksoiskäsky tai jotain.
Ohjattu nouto, 0. Arvonnasta tuli vasen kapula. Alku ihan ok, lähetyksestä lähti oikealle? Karjaisin että eikun vasen, josta tekikin pienen lenkuran vasemman kapulan suuntaan mutta ei, oikeanpuolimmaisen se halusi tuoda ja sen sitten toi. Häh?
Luoksetulo, 7. Aika hidas, onnistui silti törmäämään eteentullessa. Pysähdyksessä vähän valumaa, mutta pysähtyi!
Ruutu, 0. Etujalat ulkona, hnnggghh. Loppuliike ok. Tämän jälkeen Ykä tajusi että nakkia ei näköjään tipu - yleensä ruudusta on tullut superpalkka.
Seuruutus, 6,5. Ihan hirveää. Kamala laama, jätätti käännöksissä, ei osannut peruuttaa. Teki vääränlaiset vasemmalle täyskäännökset kun piti tehdä saksalaiset. Ei siinä mitään mutta nekin oli tahmeita.
Tunnistusnouto, 6,5. Lähti hyvin, haisteli kapulat ja oli sitä mieltä että ei oo täällä. Teki kiekan siellä missä ohjatun noudon kapulat oli, mutta palasi omatoimisesti uudelleen kapularivistölle, haisteli ja toi oman. Mälväystä.
Kokonaisvaikutus, 8.

Yht. 165,5/320pts, VOI0.

Ykä on hyvä treenikoira mutta vaikea kisakoira. Sitä alkaa pelottaa tai laamaannuttaa kokeissa eikä vaan pysty. Ei auta kuin treenata sitä että tehdään paljon liikkeitä putkeen pelkillä sosiaalisilla palkoilla ja palkka tulee oikeasti vasta kun hommat on hoidettu. Näin tehtiin palauttavissa treeneissä, hullua kiljumistahan se aiheutti mutta eiköhän se siitä. Ihan iloisena Ykä kuitenkin teki liikkeet ja oli supertyytyväinen kun sai "varastaa" palkan treenikassista. Myöhemmin kävi myös ilmi että yksi laukaisija pelolle on ihan vaan kehänauha.


Lauantaina siis oli kouluttajan järjestämät, leikkimieliset tokokokeet, jossa oli mm. ALO- ja VOI-luokka neljällä liikkeellä. Ilmoitin Oman ALO-luokkaan tajuamatta, että eihän se ole ikinä tehnyt uusien sääntöjen mukaista hyppyä... saati edes treenannut muuta kuin satunnaisesti rallya viime aikoina. Seuruutus kohtalaista, liikkeestä maahanmeno ok mutta hypähti kääntyessäni istumaan. Luoksetulo erittäin hieno. Hypyssä näytti hämmentyneeltä kun jätin sen istumaan ja kiersi esteen.

 

Ykälle homman jujuna olisi se, että saisi sille treeneihin saman karsean tilan mikä sillä on päällä kokeissa. Ja sehän onnistui, koska oltiin viritetty kehänauha kentän yhdelle sivulle. Ykä näki sen ja meni täysin omiin kauhumaailmoihinsa. Luoksetulossa tuli saaaairaan hitaasti ja sen näköisenä että sitä hakataan koko ajan, pysähtyi, tuli ihan kohtalaisesti luokse josta piti erikseen ohjata että kierrä takaa sivulle. Metallinouto (puukapulalla, koska meillä on joku metallikapulakirous ja ne aina häviävät) ihan siedettävä, mitä nyt piti taas ohjeistaa että tuo sivulle suoraan. Kauko-ohjaus ihan hirveää, ei halunnut jäädä maahan ja tarjosi jalat täristen liikkeitä liikkurin käsimerkeistä. Ruutuun lähetyksessä kävi tsekkaamassa jonkun väärän tötsän ja pyöri jotain ihan omiaan ennen kuin sain sen maahan - etujalat ulkona. Eli kehänauhaa ostoon ja jokaiseen treeniin sitä aivan kaikkialle.


Otettiin myös vähän treeniä siinä, Ykä tarkoituksella kehänauhan vieressä. Paikkaistumisessa valui koko ajan maahan, paikkamakuussa ryömi kauemmas nauhasta. Nauhan vieressä seuratessa ei millään halunnut pitää paikkaa. Myöhemmin se pääsi traumoistaan yli kun sai palkkaa kentällä ja tasoittui. ~100m juoksukisoissa oli aivan jäätävän nopea ja voitti! Sentään palautui, ja on vähän suunnitelmaa sille miten kauhuongelmaa voisi alkaa purkaa. Hyvä niin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti