perjantai 19. kesäkuuta 2015

VOI0


Käytiinpä sitten hakemassa kymmenennistä toko-VOI -kisoista vielä yksi nolla. Nyt on eka aukeama tokokisakirjasta täynnä. 

Ai miten niin ohjaaja käyttää vähän vartaloapua, en mä huomaa mitään

Olihan se vähän arvattavissa, kun viikko ennen kisoja koira unohti miten liikkeestä istutaan, mitä metskun kanssa pitäisi tehdä eikä enää pysynyt paikkamakuussa mitenkään päin. Se osaa liikkeet mutta menee semmoisiin sfääreihin ettei pysty suorittamaan liikkeitä. Ihan hyvä sinänsä, että saatiin kokeenomaisilla treeneillä kerrankin sille myös treeneihin se lukkotila päälle mikä sillä on kokeissa, mutta vaikka sitä autettiin siinä ja saatiin onnistumisia, ei se kantanut kokeisiin. Koira, joka on aina pysynyt paikkamakuussa jos kukaan ei ammu aseella, lähti perään samantien. Eikä ollut paikalle mennessä tai aloituslupaa odotellessa mitenkään ahdistunut, paikkis oli vika liike ja oli saanut palkkaakin välissä. Se ei vaan pysynyt, hiippaili selän takaa mukaan. Onhan se yksissä aiemmissa kokeissa joskus kauan sitten ollut paikkiksessa ihan paiseissa, mutta se pysyi hanskassa siihen saakka kunnes liikkuri sanoi "kiitos" ja sinkosi kiitoradalle vasta sitten.

Noh.


Tunnistusnouto, 8. Oli jotenkin syvä luotto siihen että tämä toimii, on toiminut niin hyvin treeneissäkin. Palautuksen piti tulla suoraan sivulle, mutta eteenhän se tuli. Ei haitannut. Ilahtui kamalasti kun annoin hyppiä päin palkaksi.
Liikkeestä istuminen, 0. Ei istunut, edes avuilla eikä toisella käskyllä. Seisoi vain.
Ruutu, 0. Lähti hyvin, juoksi ruutuun - eikä kuunnellut käskyä, jatkoi matkaa ruudun yli ja kehänauhojen ulkopuolelle. Vaati pari käskyä että sain sen ruutuun, mutta siellä se sitten makasi hyvin lopulta. Kävin kehuen hakemassa perusasentoon sieltä.
Seuruutus, 8,5. Alkuun vaikutti siltä että lässähtää eikä kykene, mutta tsemppasi hurjasti sitten ja oli ihan pystykorvainen ja heiluvahäntäinen. Vähän piippausta mutta ei pahasti. Sosiaalinen palkka kelpasi taas.
Hyppynouto, 9. Heitin kapulan vinoon vasemmalle, mutta ei mitään ongelmaa. Vähän nojasin oikealle koiran palatessa että varmasti hyppää hyvältä linjalta. Palautus eteen, ihan sama.
Luoksetulo, 8. Seisomisessa näytti hetken siltä että ei muuten pysähdy, mutta kah! Pysähtyi! Maahanmeno parempi. Tuli eteen törmäten vähän vaikka koetin silmillä ohjata kiertämään, ihan sama. Perusasentoon kiersi hienosti.
Metallinouto, 0. Lähti kohti kapulaa - ja kiersi vasemmalle haistelemaan jotain. Tätä se on tarjonnut treeneissäkin, usein on juossut kapulan ohi tekemään jotain sijaistoimintoja. Annoin suosiolla mennä nollille ja parilla lisäkäskyllä ja -kannustuksella kapula tuli hienosti. Ja eteen.
Kaukot, 8,5. Meidän murheenkryyni jäätävän edistysongelman takia - tosi siistit vaihdot, ei liikkunut mihinkään suuntaan. Yksi väärä liike (meniköhän maahan kun käskin seisomaan), mutta yhdellä lisäkäskyllä oikea. Ihan superhieno. Annoin palkaksi hyppiä päälle, oli hyvin iloinen. Yleensä en kokeissa ole pystynyt antamaan näin paljoa sosiaalista palkkaa kun koira on muutenkin lähdössä johonkin.
Paikkamakuu, 0.
Kokonaisvaikutus, 6. Pisteitä ropisi kun kävi ruutuunlähetyksessä ja jossain siirtymävaiheessa kehänauhan ulkopuolella.

Yht. 156/320pts, VOI0, sij. 2./5.

Oli miten oli, Ykä oli kentällä suurimman osan ajasta hyvällä tuulella ja heilutti häntää, joten siltä kannalta ei jäänyt paha mieli. Lisäksi se palkkaantui kivasti ja lopulta kuitenkin teki nollatut liikkeet, kun ohjasin enemmän, eli ei mennyt niin hirveään lukkoon ettei sitä olisi saanut kaivettua sieltä ylös. Sunnuntain palauttelutreeneissä se oli tosi iloinen vaikka minä olin huonolla tuulella, ei siinä voinut kauaa olla nauramatta. Treeneissäkin se karkaili makuulta ja piti sinne palauttaa pariinkin otteeseen. Ruudusta se juoksi ekalla kerralla taas ohi, seuraavat tosi näpsäköitä. Istumisissa ei ongelmaa, eikä metallinoudossa. Tietenkään.

Palkkahyppy

Ilmoitin Ykän ja Vean rally-kisoihin heinäkuulle, lähinnä jotta ei jää kisakammoa. Katsotaan nyt miten tokon kanssa tehdään, vähän on jotain hataria suunnitelmia siitä että joku muu hakisi Ykälle sen helkkarin ykkösen ja minä voisin alkaa miettiä EVL:ää uusilla säännöillä. Toisaalta tekisi mieli antaa jo olla, ehkä seuraavalla koiralla sitten. Manjana, manjana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti