maanantai 12. marraskuuta 2012

Tavoitteellista treenausta - taas!

Treenikärpänen puri taas piiiiitkän tauon jälkeen. Katselen tässä sivusilmällä VOI-kokeita ja koetan tunkea johonkin loppuvuodesta, tai ihan viimeistään tammikuussa. Ongelmaksi on tosin muodostunut se, että "kyllähän koira nyt osaa kun on ennenkin osannut" ei menekään ihan niin kuin olisi kuvitellut. Tai siis, kyllä kaikki tokoliikkeet ovat suurinpiirtein koiran lihasmuistissa, mutta kun ei niitä ole aikoihin hinkattu, niin ei ne mitään nättejä ole. Ei auta kuin treenailla!

Pari yötä sitten otettiin siis autohallissa herättelytreenit, joista kyllä näkyi, että treenattavaa piisaa. 4min piilopaikkamakuu Nikan vieressä aluksi, kuulemma 10s jälkeen heitti lonkalle. Pää pyöri taas ympäriinsä, mutta koira oli hiljaa ja pysyi paikallaan, ja hyvä niin. Seuruutus sentään on ihan suht mallillaan, pk-tyyliin pää vahvasti ohjaajan eteen kääntyneenä. Niin kauan kuin pylly pysyy suorassa, palkkaan tästä mielelläni. Tätähän me viime kevät ja kesä väännettiin ihan hiki hatussa hakukisoja varten. Liikkeestä maahanmeno hidas ja löysä, tästä saatiin sitten liikettä paloiteltuna nopeampia versioita. Apuohjaajasta on tässä suhteessa paljon hyötyä. Liikkeestä seisomisessa otti askeleen perään - no askel on ihan ok, mutta saisi silti pysähtyä nopeammin. Tasamaanouto puukapulalla + metallikapulalla, puista vähän pyöritti suulla mutta eipä paljoa. Metskunoudon palautus kepeää ravia. Molempien kapuloiden palautusasento liian kaukana ohjaajasta, piti vähän avittaa lähemmäs.

Ruutu olikin se murheenkryyni; Ykän lempiliike jossa saa pyllyillä. Ruutuun koira riensi tuulispäänä, seisahtui vasta tokasta karjaisusta, ja kun olisin mennyt palkkaamaan seisomisesta, lähti haahuilemaan. Pysähtyi sentään käskystä. Tätä korjailtiin vähän kunnes saatiin onnistunut.

Tunnari vaikuttaa olevan ihan hyvässä kunnossa, huh.

Luoksetulossa ei ole sitä räjähtävää nopeutta, mitä holskun luoksetulossa pitäisi olla. Tämä myös erityisen treenauksen alle - miten saada luoksetulosta oikeasti mahtavan nopea. Silloin pysäytyksetkin olisivat näyttävämpiä, nyt aika löysiä ja valuvia. Ja maahanmenoon tarvitsi kaksi käskyä, sekin vielä.

MUTTA NYT, kuten todettua, lähtee omatoiminen talvitreenikausi jälleen käyntiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti