keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kevät

Pellolla tehtiin pieniä tokohommia, on muistissa. Luoksetulon pysäytykset, liikkeestä istuminen, peruuttelu, oikea seuraaminen sekä jalkojen välissä seuraaminen, kaek toimii. Kaukoja treenaillaan parin metrin etäisyydeltä milloin mitenkin; pelkillä käsimerkeillä, pelkillä suullisilla käskyillä tai - uusimpana - kuiskauskäskyillä/"huuliltalukuna". "SEISO" ja "ISTU" meinaavat mennä sekaisin kun koira ei kuuntele/katso käskyä loppuun, mutta korjaa asennon heti kun käsky loppuu. Seuruutusta ollaan kokeiltu myös kyykyssä, hauskaa hommaa. Ryhmätreeneihin sitten kun ulkotunnit alkavat, eipä tässä kiire ole.

Minulla on ollut viime päivinä vapaata ja aurinko paistanut, joten ollaan käyty juoksuttamassa koiria paljon. Pallonheitin tulee tarpeeseen, Ykä saa välillä rämpiä ihan kunnolla kun hanki kantaa tyttöjä muttei sitä. Välillä remmilenkkeilyä reput selässä, kerran käytiin kauempana kaupassakin ja Ykä sai kantaa suklaalevyn ja tuorejuuston kotiin.
Tänään kävi remonttimiehetkin kylässä; Ykä oli jo kerran aiemmin niille haukkunut, joten nyt ei mölissyt edes ovikellolle. Miekkoset saivat tulla ja mennä ihan miten tykkäsivät, holsku kävi pari kertaa haistelemassa ja siinä se.

Oma lähtee viikonloppuna kasvattajan luo astutettavaksi; katsotaan milloin tulee takaisin. Molemmat sheltit ovat kyllä nyt niin juoksuisia ettei mitään rotia. Eikä Ykä välitä mitään, hyvä eläin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti