sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Hakuhurtta

Kauden viimeinen haku eilen; toivottavasti päästään joskus taas jatkamaan. Sen verran hauskaa hommaa on ollut, ja Ypsylä on kehittynyt hirveästi. Ei enää tietoakaan rullan sylkemisestä, nyt voi rullaa palauttaessa hihkua kunnolla ja leikkiä rullalla hetken ennen namien antamista. Aivan mahtavaa.
Eilen ei tehty rataa, vaan keskityttiin hetsaukseen, vauhtiin, intoon - ja ennen kaikkea rullan nostamiseen maasta. Jossain vaiheessa oli se ongelma, että maalimiehen piti tunkemalla tunkea rulla Ykän suuhun ja vieläpä kehottaa viemään. Nyt hetsauksen jälkeen (ja Ykähän kyllä kuumuu, kun pyydetään... tottelee "ISTU"-käskyä onneksi senkin jälkeen) maalimies luikki umpipiiloon pieneen tönöön. Ovet olivat siis kiinni, rulla pilkisti oven alta ja oli tässä vaiheessa vielä maalimiehellä kädessä. Ykä ei yhtään epäröinyt, mutta itse olin taas ihan kujalla siitä, mitä minun pitää tehdä umpipiilolle tultaessa. No, onneksi se ei paljoa haitannut, Ykä pörräsi ovien edessä ja hirveiden kehujen kautta saatiin ovet auki ja siellähän se ukko oli.

Toka ukko samaan piiloon samalla hetsauskaavalla, nyt lähetys toiselta puolelta. Se vähän sekoitti Ykää, joka kävi tsekkaamassa tönön katonkin ennen oville saapumista. Nyt rulla lojui vain ovien edessä, eikä sen nostamisessa ja äidille tuomisessa ollut mitään ongelmaa. Näyttö hyvä, maalimies käski istumaan niin saatiin Ykä jäämään mahdollisimman lähelle ovia.

Kolmas puoliumppariin vähän kauemmas, hetsauksella. Hyvin haravoi ja löysi.

Lepotauon jälkeen vielä esineruutu, joka olikin astetta haastavampi. Vain yksi esine, aikalailla takarajalla 50m päässä, nahkainen säärystin. Nyt oli niin iso ja lerpattava esine kyseessä, että polskunpentele pisti leikiksi. Hyvin se sen löysi, mutta auta armias sitä heittelyä ja hölmöilyä. Seuraava kerta niin, että esine heitettiin hetsaten ruutuun Ykän nähden. Yritti aloittaa lällällierua, mutta ärähdyksestä lopetti. "TUO"-käsky on onneksi jo takaraivossa. Kolmannella kerralla kouluttaja jäi ruutuun seisomaan, eikä Ykällä ollut pienintäkään aietta alkaa pieruilla kun joku on siinä vieressä. Lisää treeniä isoilla esineillä! Kumisaappailla! Vesileluilla! Autonrenkailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti