keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Täällä tehdään töitä hei


Tokotreeneissä aluksi seuruutusta hihnassa. Peruutus on jätkän mielestä ihan superkivaa. Kainalopallo on myös mahtava - koiraa on erittäin helppo palkata oikeasta asennosta ilman turhia rapisteluja tai käsien laittamista taskuun. Senkun vaan nostaa vähän kättä ja pallo putoaa. Piilopaikkamakuu 3min, oli heittänyt lonkalle. Ei haittaa. Paljon oli vieressä häiriötä. Pysyy myös istuen, vaikka kävisin kuinka pitkällä.

Liikkeestä pysähtymiset ovat mielestäni kärsineet vähän inflaatiota. Kai se ihan hyvin pysähtyy, ja oikeaan asentoon, mutta ei ole oikein terävyyttä mukana. Taaksepalaamiset onnistui hyvin. Sen sijaan luoksetulot ja erityisesti luoksetulon pysäytykset - vau! Ei voi muuta sanoa.
Hauska juttu sattui, kun Ykän pallo lensi lehtikasaan ja se sitä sieltä etsi, kun tuli bortsu päälle. Ykä katsoi sitä kerran ja jatkoi muina miehinä pallon etsimistä. Bortsukin häkeltyi ja lähti pois. Aivan älyttömän upea raitaeläin. En olisi uskonut. Ei myöskään lähtenyt mihinkään, kun kaksi pikkukoiraa lähtivät rähisten vetämään rinkiä ympäri kenttää.
AVO-hypyt todella pätevän näköisiä. Lähetän Yksän melko kaukaa telineelle, koska tällöin liike on näyttävämpi ja koira saa otettua kunnolla vauhtia. Sama juttu hyppynoudoissa, jotka muuten meni heti täysin nappiin. Jes! Tasamaanoudotkin tosi nopeita ja iloisia. Osasin heittää suoraan!


Ruudut onnistuivat tänään erinomaisesti. Lähetin Yksää ruutuun eri suunnista vinosti, eikä mitään ongelmaa. Namien syönnin jälkeen seisautuskäsky SEISO, kehuja ja palkka kannelle. Yksi kokonainen liikekin meni hyvin.
Lopuksi menimme rinkiin kouluttajan ympärille, ja seurautimme koirat ihan kiinni ympyrän keskiosaa, jossa perusasento. Ykä oli vähän sitä mieltä, että ei tarttis, ja jäi vähän taaemmas seisomaan. Sai namia heti kun tuli oikeaan asentoon. Tokalla kerralla laitettiin koirat maahan, ja siinä tuli vieressä ollut terrieri päälle. Ykä nousi seisomaan, mutta käskin takaisin maihin ja sai siitä suuret kehut.
Muuten lähinnä söpöä eteentulon tiivistelyä kun koira oli niin ihana ja innokas. Tiivisti ihan oma-aloitteisesti, kun lähdin hyppimään tasajalkaa taaksepäin. Lisäksi perusasentoon hakeutumisen nopeutta treenattiin siten, että heitin pallon välittömästi kun koira oli oikeassa asennossa. Johan alkoi takamus liikkua.

Lauantaina, eli 2v-synttärinä, lähdetään katsomaan sakemannien puruja ja tottistelemaan. Sunnuntaina pitkästä aikaa peltojälkeä. Mukavan koiraisa viikonloppu tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti