keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Välitiedote ennen kisoja

Nikalla on ollut oikein muikeita treenejä viime aikoina. Erityisesti Oman läsnäolosta se ottaa usein aluksi häiriötä, mutta sen saa pienellä muistutuksella helposti hyvään tekemismoodiin. Sunnuntaina eksyttiin aamulenkillä johonkin lajiesittelytapahtumaan, jossa mut laitettiin tekemään kylmiltään rally-rataa koska jotkut holskuihmiset tunnistivat Ykän - iskin sitten sheltit ihmistolpalle ja painettiin menemään. Ykällä oli hyvä draivi päällä, muutamia pikkuvirheitä teki mutta uusittiin sitten vaan ne kyltit. Seuruu erinomaista. Pari MES-käännöstäkin siellä oli, niitä ei olla juuri tehty mutta semihyvin nekin meni. Nikalle tilanne oli vaikeampi, sitä piti kannustaa ja namittaa oikein huolella että se pääsi jänskätyksestä yli.

Ykä on ollut nyt treeneissä mukana pari kertaa, hallille en sitä ota mutta meillä on omatoimitreenejä ulkona. Oma ja muut tekevät MES-ratoja, joten olen sitten puolitosissani vetänyt Ykän kanssa niitä. Aika lailla pelkkää hömpsöttelyä ja lähinnä huvittaa kun koira edessä seiso+peruuta -kyltillä peruutti hyvin tomerasti kolme metriä taakse ja 45 astetta vinoon... ihan vapauttavaakin tietysti olla ottamatta turhia paineita ja asettamatta juurikaan vaatimuksia tälle koiralle. Kunhan on hauskaa. Holsku kylläkin kuumuu kuin kattila, mutta ehkä se siitä, toistoilla ja väsytyksellä. Kuten todettua, yhden parhaimmista rally-kisaradoistaan se teki kun karkasi 5min ennen vuoronsa alkua peuran perään ja palasi sieltä kieli maata viistäen. Silloin ei kyllä naurattanut vaikka nyt naurattaa.

Omalle olisi tiedossa pari ohjattua tokokertaa, jännää päästä taas pitkään aikaan tekemään valvovan silmän alle. Nyt olen niin pitkään käynyt vain katsomassa Vean ohjattuja treenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti