sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Ykä ja Vea RTK3, shelteille ekat AVOHYVit!

Olipa kyllä melkoinen lauantai, kun oltiin ilmoitettu kaikki neljä koiraa Tampereelle RT-kokeisiin! Minulla tavoitteena saada isoille vikat VOIHYVit ja T korkkasi AVOn shelttien kanssa. Nämä tähtäimessä ollaan myös treenailtukin viime aikoina, mitä nyt minä olen välillä käynyt BH-treeneissä Oman kanssa.

Päivä oli kuuma ja aurinkoinen, kokeet hiekkakentällä missä hyvin vähänlaisesti varjoa. Ekana VOI-luokka, Vea tokana koirakkona ja Ykä vikana. Luokassa seitsemän koiraa, tuomari Hannele Pirttimaa, joka olikin aika tiukka! 


Vea oli tosi hyvän tuntuinen odotellessa, ei yhtään niin nuutunut kuin Kouvolassa. Vähän otti häiriötä joistain koirista mutta ei paljoa. Vean paikkisparina oli tiibetinterrieri ja suorittavana parina schapendoes; molemmat potentiaalisesti jänniä pikkusakulle mutta onneksi aika pienikokoisia. Eikä niistä loppujen lopuksi ollut edes mitään häiriötä, Vea oli koko radan ajan tosi hieno. Yhden pisteen kontrollivirheitä putoili sekä Vealle että Ykälle melkoisesti, mutta ihan sama, radalla oli erittäin hyvä meno.

Vealle 4. kyltiltä -1 (kontr.), samoin kyltiltä 9. Peruutuskyltti meni sikahyvin, kannatti treenata! 12. kyltiltä -3 (ohjaajavirhe, taisin kumartua seisomiskäskyssä apuna). 14. kyltiltä -1 (kontr), 16. kyltiltä -10 (väärinsuoritettu liike, käännyttiin eriaikaisesti). 18. kyltiltä -1 (ohjaajavirhe). Yksilöliikkeistä käytösruutuun, joka oli taas edessä istuminen 2min ajan. Tässä ei pienintäkään ongelmaa, ei kiinnostanut schapendoes yhtään.

Loppupisteinä siis 82/100, aika 2:14;65, sij. 3./7. ja RTK3! Harmittaa tuo eriaikainen kääntyminen, mutta koira jätätti vähän enkä tajunnut taktikoida tai uusia. Näillä puheilla kuitenkin sakulle kolmella kokeella VOI-koulari ja siirto T:n hoivoon MEStariluokkaan. Minä olen nyt Vean kanssa kisani kisannut, ellen joskus innostu AD-kokeeseen, ja T saa kisakoiransa kokonaan takaisin.

Vea autoon ja holskua hakemaan, ja holsku olikin hyvin innokas. Alkutemputtelussa kävi ilmi, että oli vähän siinä ja siinä keittääkö holskulla yli ja alkaako se kentällä haukkua, vai onko liian kuuma ja se matkalaukkuilee. Mutta eipä mitään, se lähti aloituksesta hyvin messiin ja puksutettiin rata läpi hyvällä fiiliksellä.

5. kyltiltä -1 (kontr.), 8. kyltiltä 2 x -1 (vino, kontr.), 14. kyltillä oli jotain sähläystä eikä Ykä tajunnut mistä sen pitäisi mennä, joten uusittiin. Uusinnasta -3 ja jotain sählinkiä siinäkin oli joten -1 (kontr.). 15. ja 16. myös molemmilta -1 (kontr.). Käytösruudussa ei ongelmia. 

Loppupisteet 91/100, aika 2:09;53, sij. 1./7. ja RTK3, ekana holskuna Suomessa! Vähänkö siistiä. Nyt vaan kohti MEStariluokkaa pienen tauon jälkeen!

Hianot kultaiset mitalit!

Olen tosi ylpeä siitä, että molemmat koirat tekivät hienosti töitä. Spiraali oikealle oikealla seuraten on molemmilla treeneissä aiheuttanut vähän jätättämistä, mutta sitä ollaan tehty ahkerasti ja nyt kokeissa se menikin ihan nappiin molemmilla. On ollut hirveän hauskaa käydä kisaamassa tässä vaikeammassa luokassa, vaikka ratapiirrokset aiheuttivatkin aina alkuun tuskanhikeä. Rally myös selvästi sopii Ykälle tosi hyvin, eikä se ole ollut hirveissä paiseissa kokeissa - toisin kuin esim tokossa välillä. Vaikka kyllä me tokokentillekin varmasti vielä jossain välissä eksytään, jahka ehditään.

Myös sheltit läpäisivät kunnialla ja korkein pistein ekan AVO-kokeensa! Eli toisin sanoen 4/4 lauman koirista oli ihan ässiä tänään, ja se on jo aika hyvä prosentuaalinen otos.

Tältä näytti yön edellä mökillä, kun kokeiden jälkeen päästettiin koirat rälläämään koko illaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti